• Робочі дні

     9.00 21.00

  • Субота

      9.00 21.00

  • Неділя

     9.00 20.00

+38 067 150 88 88

+38 067 150 88 88

Історія епіляції та видалення волосся

Історія епіляції та видалення волосся

Епіляція у світовій культурі

Де та коли зародилася ця культура? Повернімося в історію епіляції. Вперше особи жіночої статі почали видаляти волоски у Давньому Єгипті, Греції та Римі. Це вважалося розкішшю і подібні процедури виявлялися лише дуже багатим людям. Надмірне їх кількість їм вважалося плебейством і показником нижчого стану. Слуги депілювали на тілі аристократів за допомогою пінцету, це був дуже тривалий процес кілька годин, який супроводжувався дуже сильним болем.
Ще одним варіантом видалення небажаного волосся в історії були загострені предмети (далекі предки сучасних бритв). Південна Америка – столиця «народження» так званої «бразильської» епіляції, саме тут вперше почали позбавлятися волосся на статевих органах. У Бразилії, де жіночі купальники дуже відверті, шкіра має бути гладкою у всіх відкритих місцях, порахували модники, і почалося! У 1987 році сім сестер відкрили перший у світі салон депіляції в зоні бікіні в самому центрі Манхеттена.
У Європі також практикували епіляцію. М'яке волосся видалялося шляхом перекочування по оброблюваної області воскової кульки з розмоченим усередині хлібом. Кулька нагрівалася від тертя, а коли воскова суміш, що зійшла на шкуру, застигала, наступне «перекочування» здирало волоски, що прилипли до нього.

Єгипет, Олександрія – місце народження шугарінгу

Нефертіті, дружину Фараона давнього Єгипту від 1351-1334 е., вважали прикладом краси, її портрети прикрашали всі храми країни. Саме Нефертіті винайшла пасту для епіляції, вона складалася з меду, бджолиного воску та набору трав. Видалення волосся стало приємнішим і безболіснішим, результат тримався вже довше: 2-3 тижні. Пізніше Клеопатра використовувала цукрову суміш для депіляції. Цей спосіб був запозичений і дамам античної Греції.

Історія епіляція у Стародавньому Римі

У стародавньому Римі традиційно волоски віддалялися в саунах, де шкіра добре розпарювалася, і пори були відкриті. Це сприяло зменшенню хворобливості процедури. Технологія видалення волосся у римлян була своєрідна: сеньйорити обмотували їх у своїх підопічних на міцну нитку або міцну паличку, і ривком смикали все на себе. Також був у ході і пінцет. Пізніше було винайдено рецепт, де використовувалася смола. Цей метод дуже схожий на сучасну воскову епіляцію – розплавлена смола застигала, за різким рухом віддиралася разом з небажаними волосочками.

Як видаляли волосся на Сході?

Мусульманським дівчатам наказувалося депілювати їх по всьому тілі нижче шиї. Щоб зробити це, вони використовували спеціальну нитку, на яку було нанесено рідку карамель. Різкими рухами, що перекочували, відбувалося видалення волосся, правда, майже завжди це супроводжувалося великими муками. Гаряча карамель часто обпалювала своїх жертв у гонитві за красою.
Панночки Японії та Китаю були більш щасливі: від природи на них практично не було волосся, тому епіляцію в цих країнах робили тільки в області бікіні та пахв. Для сеансу використовувався гарячий віск чи смола.
В Індії видалення непотрібного волосся було свого роду ритуалом. У цьому процесі брали участь усі придворні. Шкура готувалась заздалегідь, натиралася різними мазями із травами. Волосся видалялося пінцетиком. Для анестезії люди випивали напій, який містить наркотики. В історії Індії епіляція була популярною не тільки у жінок, але й у чоловіків.

Жінки борються з небажаним волоссям з давніх-давен, незважаючи на біль і незручність. Не дивно, що сучасні дівчата вибирають більш комфортні та безболісні методики, такі як лазерна епіляція за сучасною ELOS та новинкою гібридної 3D технології.

Автор
Горун Віра Володимирівна - Фахівець лазерної епіляції
Лікар, косметолог, фахівець лазерної епіляції Горун Віра Володимирівна

Опублікувати коментар